13 Şubat 2018 Salı

Android Dersleri 8 - FrameLayout nedir? Android FrameLayout örneği


8 - FrameLayout

        FrameLayout'un, Fragment'lar ile doğrudan bir ilişkisi, ilgisi alakası yoktur. Önce kafandan bu misconception'ı çıkar. FrameLayout sayesinde, birden fazla view'i, yani UI element'i üst üste çakışacak şekilde koyabilirsin. Sonra bunlardan hangisinin görüneceğini yani hangisinin en üstte olacağını kodda dinamik olarak değiştirebilirsin.
        FrameLayout'a eklediğimiz view'leri bir stack'a koyuluyormuş gibi düşün. FrameLayout'a en son eklediğimiz view, stack'ın en üstündedir ve görünür olan view'dir. Bir FrameLayout'un size'ı, içerdiği en büyük size'daki child view'in(child view visible olsun veya olmasın fark etmez) size'ı kadardır.
        Linear Layout ve RelativeLayout kullanarak view'leri birbirlerinin yanına koyarız. Ancak ekrandaki pozisyonları birbiriyle çakışan view'ler göstermek için FrameLayout kullanırız. Örneğin, bir imageview element'inin üzerinde bir text view göstermek istiyorsak yani bu 2 view birbirleriyle kesişiyor olmasına rağmen ikisini de aşağıdaki göstermek istiyorsak FrameLayout kullanırız.
        Ayrıca frameLayout view fragment içerecekse frameLayout view'e fragment'a erişir gibi (örneğin getFragmentById() method'unu çağırarak) erişebilirsin. Fragment konusu altında buna örnek vardır.

        In FrameLayout, all the child views added are placed like stack. The most recent added are shown on top. This means that, developers must pay attention to the order of widgets, while adding them to layout.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder